Stijn Devolder

Stijn Devolder is een voormalig Belgisch wielrenner die vooral in tijdritten en klassiekers overwinningen boekte.
Zijn grootste successen boekte hij vooral in eendagswedstrijden zoals De Ronde Van Vlaanderen welke hij in 2008 en 2009 wist te winnen. Ook zegevierde hij driemaal in het Belgisch kampioenschap voor profs en kon hij de felbegeerde nationale tricot trots tonen in het peloton.

In 2010 schreef hij naast de wegwedstrijd ook het nationale kampioenschap tijdrijden op zijn naam. Hij was op dat moment in België de eerste renner die beide kampioenschappen op zijn mooie palmares kon bijschrijven. Hard werken was het credo in zijn loopbaan, vooral in koersen met regen, wind en kasseien, al waar hij op kop van het peloton zijn collega’s zwetend en vloekend achter zich liet.

Stijn was als ronderenner vooral succesvol in de wat kleinere etappekoersen zoals de Ronde van België die hij in 2008 en in 2010 wist te winnen. In 2007 won Stijn in de Ronde van Oostenrijk niet alleen de 7e etappe maar hij werd ook winnaar van het eindklassement. Een jaar later won hij naast de 4e etappe ook het eindklassement in de Ronde van de Algarve.

Een begenadigd renner die niet snel opgaf en ook in zijn laatste periode als beroepsrenner andere ploeggenoten uit de wind hield en een fantastische mentor was en is voor o.a. Mathieu van Der Poel. Zijn doorzettingsvermogen en het juiste inzicht in de koers maakte van Stijn een Wielerlegende.