KAI REUS

Kai Reus was een groot talent in de schaats- en wielersport. Hij blonk vooral in het marathon schaatsen uit, maar koos in 2002 voor het wielerpeloton.
In zijn juniorentijd maakte hij grote faam met als hoogtepunt het winnen van de regenboogtrui voor junioren in Hamilton. Hij werd gezien als een toptalent en werd dat jaar dan ook verkozen tot sporttalent van het jaar.

Na enkele jaren koersen in de opleidingsploeg van Rabo maakte Kai snel daarna de overstap naar de profformatie van de Rabo ploeg.
Een ernstige valpartij tijdens een training in Frankrijk gaf zijn leven helaas een heel andere wending. Kai werd zwaar gewond naar het ziekenhuis in Grenoble gebracht waar hij maar liefst 11 dagen in coma werd gehouden. Een lange revalidatie volgde en Kai maakte in 2008 zijn comeback in het profpeloton en een jaar later boekte hij zijn eerste overwinning sinds zijn terugkeer met een zege in de 2e etappe in de Ronde van Groot Brittannië.

Het jaar daarop moest Kai zijn carrière onderbreken daar hij teveel last ondervond van zijn eerder opgelopen kwetsuren.
Na een uitstapje in de schaatssport waar hij verschillende marathons reed, maakte hij in 2011 bekend dat hij een comeback zou maken in de wielersport.
Kai reed voor verschillende ploegen met redelijk succes en na een sterk optreden in de Omloop van het Nieuwsblad stapte hij dat jaar over naar de Roompot Oranje formatie.
2011 werd zijn laatste jaar, Kai beëindigde definitief zijn wielercarrière.

In totaal behaalde hij 54 overwinningen. Wat ons bij zal blijven is de vreselijke valpartij en zijn onmiskenbare talent.
Kai Reus die in interviews diepe indruk bij mij achter liet, bijna filosofisch kon hij vertellen over het leven als wielrenner en de nare gebeurtenissen in zijn privé leven.
Zoals Kai al eerder in interview aangaf, “Het Leven is meer dan alleen Sport”