Wielerfamilies – Van der poel/Merckx

Word je een talent of ben je er mee geboren? Dat zijn van die vragen die in je opkomen als je Mathieu van der Poel ziet koersen. Hij heeft een prachtig seizoen met veldrijden en maakt zich op voor de wegwedstrijden in het voorjaar.
Vader Adrie was een renner die vooral in de eendaagse koersen kon uitblinken. Hij was tot Terpstra vorig jaar zelfs de laatste Nederlandse winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

De opa van Mathieu is de legendarische Raymond Poulidor, een begenadigd ronderenner vooral in de Tour de France. Echter er was hem altijd iemand voor en daarom werd Poupou (was zijn bijnaam) ook wel de eeuwige tweede genoemd.
Blijkbaar zijn de genen van opa en vader op een goede plek samen gekomen bij Mathieu en staat hem een goede toekomst als beroepsrenner voor. Een alleskunner: koersen op de weg, in de cross en in het mountainbiken.

Een achternaam kan ook een druk leggen en te hoge verwachtingen. Eddy Merckx heeft een zoon, Axel, die koerste bij de profs. Eddy was de Kannibaal en in alles wou hij maar 1 ding en dat was winnen. Zoon Axel had minder talent en hij gaf ook aan dat de achternaam Merckx hem eerder parten speelde dan dat hij er baat bij had. Een prima coureur maar blijkbaar niet alle genen en talenten van zijn vader meegekregen.